Tuesday, April 26, 2011

Väike meenutus lihavõttepühadest

Minu suureks üllatuseks selgus paar kuud tagasi, et ülestõusmispühad pole siin riigipühad ja selleks ei anta ainsatki vaba päeva. Olin tõsiselt üllatunud, sest mujal Euroopas on peale 1. ülastõusmispüha ka 2. ülestõusmispüha ehk esmaspäev tavaliselt vaba päev. Seega oli meil Suur Reede nagu iga teine tööpäev. Pühapäeval aga tähistati siingi kevadpühasid, mis seisnes minu meelest peamiselt selles, et üksteisele kingiti shokolaadist mune.

Meie tegime kevadpühadeks juba varakult ettevalmistusi, ostisme koju hulga mune, mida lapsed saaksid värvida ja korvid, kuhu nad saaksid jänkude poolt peidetud shokolaadist mune panna.
Lapsed muudavad sellised pühad kuidagi väga toredaks, sest nende lõputu entusiasm ja rõõm nakatab ennastki. Mõlemad lapsed värvisid väga innukalt mune ja järgmisel päeval käis üks suur võistlus munade kopsimises. Eriti meeleolukas oli muidugi Oskari shokolaadist munade otsimine. Terve pühadele eelneva nädala me mängisime Oskariga peitusemängu, et ta õigel päeval oskaks ikka korralikult igalt poolt otsida. See õpetamine läks asjaette, sest Oskar leidis enamik peidetud munad kenasti üles ja oli muidugi iga muna leidmisel siiralt õnnelik.

Eliisbet jälgis seda muidugi suure huviga ja iga kord kui Oskar kuskilt muna leidis, siis Eliisbet igaks juhuks kontrollis üle, kas samas kohas veel miskit ei leidu. Tema suureks õnneks leidus osades peidupaikades rohkem mune ja Eliisbeti rõõm oli muidugi piiritu!!!



Eelmisel nädalavahetusel leidsime ka ühe väga vahva pargi Beverly Hillsist. Leidsime selle raamatust, kus on soovitused koeraomanikele LA-s ja selle ümbruses oma lemmikutega jalutamiseks. Ilmselt on selline raamat ka lastevanematele välja antud (ümbruskonna lastesõbalikud paigad, söögikohad jne.), kuid üks ungari naine andis mulle selle raamatu vaadata, sest nemad olid sealt leidnud väga mõnusaid jalutamiskohti.













Meie leitud park oli tõesti armas, kus oli mõnus mänguväljak lastele ja samuti väga kenasti haljastatud ümbrus. Meie lastele pakkus seal muidugi kõige enam huvi purskkaev ja sealt välja minev väike ehitatud ojake, kus Oskar sai laevatada väiksed puutükke ja kus sai mõnusalt paljajalu ringi joosta.

Kevad tuli aga mulle siin Kalifornias sel aastal kuidagi väga märkamatult. Kui Eestis ootad seda aastaaega pikalt ja paned tähele erinevaid looduse märke nagu pungade puhkemist ja esimesi väikseid lehekesi puudel, siis siin ei osanud seda kuidagi tähele panna. Ühel hetkel lihtsalt nägid, et puud, mis siia tulles olid raagus on suurte uute lehtedega. Ainus, mis siin on kindlasti erinev on suur õitemeri- kõik põõsad on lopsakate õitega ja väga värvirikkad. Kevad on siin ka kindlasti lühemat aega ja viimase aja südasuviselt soojad ilmad annavad märku, et käes on uus aastaaeg.

No comments:

Post a Comment