Sunday, May 19, 2013

Oskari 5. sünnipäev

Esimene ümmargune sünnipäev sai Oskaril tähistatud juubelile vääriliselt. Isegi Eesti esimene sateliit lennutati Prantsuse Guajaanast 07.05.2013 kosmosesseSel aastal oli kohe mitu sünnipäeva tähistamist, kuna esimest korda soovis Oskar endale lisaks perekesksele sünnipäevale ka külalistega sünnipäevapidu. Sünnipäeva algust kuulutasid juba nädalapäevad varem saabuma hakkavad pakid. Oskar oli nii õnnelik, et käis postkasti juures pea iga päeva ja kallistas kõvasti igat saabuvat pakki. Nii suur  oli rõõm pakke saada! Eliisbet muidugi teadis, et ega teda ka pole unustatud, vähemalt pudeneb miskit magusat. Suured tänud kõigile saatjatele!

Sünnipäeva hommikul oli muidugi hoopis teistsugune kui tavaliselt, sest Oskar otsustas ärgata tund varem kui tavaliselt! Igaljuhul kl 5.50 oli ta üleval ja jooksis tuppa kinki otsima. Niipalju siis tavalisest sünnipäevalapse äratamisest lauluga! Esimene pidu sai peetud lasetaias ja kuna Oskari rühmas on samal päeval sünnipäev Brasiilia-Ameeria segaperest pärit kaksikutel Sofial ja Brunol, siis oli lasteaias kohe suurem pidu. Minul oli sel päeval ka lasteaias kohustuslik co-op hommikupoolik, siis kulges see päev suure sünnipäeva tähistamisega, kus osales ka Eliisbet.
Soovisin, et see päev oleks Oskarile eriline ja ta ei peaks minu lahkumisel lasteaiast kurvastama ning seetõttu tegin talle kingituse ja võtsin töölt vaba päeva.  Tulime lastega koos lasteaiast koju ja  Oskar säras jällegi õnnest. Paar nädalat enne Oskari sünnipäeva oli meil lasteaias Perepäev, kus lisaks muule meelelahutusele korraldati ka loterii. Meil õnnestus loteriil võita suur kook "Pariisi pagariärist". Nii läksime  lastega Oskari sünnipäeval pagariärisse ja lasin Oskaril endale koogi valida. Pagariäri nägi välja nagu tõeline Viini kohvik, letid täis ahvatleva välimusega kooke. Meil lubati valida võidetud loterii eest üks tort (Oskar valis vaarika-shokolaadi tordi) ja lisaks anti karbitäis väikseid kooke (kõikide tortide näidised väikeste kookide näol). Nii me siis tulime poest välja kahe suure tordikarbiga, ma pole vist iial niipalju kooke varem ostnud. Õhtul nagu arvata võis toimus suure koogisöömine, kuhu kutsusime ka oma naabritädi Tiiu.





Õige sünnipäeva tähistamine aga ootas alles ees saabuval nädalavahetusel. Siin tähistatakse laste sünnipäevasid peamiselt parkides. Kuna ilm lubab väljas pidamist aastaringselt ning pole ka hirmu tavaliselt vihma pärast. Oskar oli ise oma peo peakorraldaja ning nii valis ta välja pargi kui ka tegi ise külaliste valiku. Kokku kutsus Oskar 10 last oma lasteaiast ning kuna siin on tavaline, et laste sünnipäevadele tulevad ka õed-vennad ja soovi korral ka mõlemad vanemad, siis kokkuvõttes tuleb  arvestada päris suure seltskonnaga. Meie aga ragistasime Tõnisega viimase hetkeni pead, millist meelelahutust sünnipäeval pakkuda. Mina mäletan oma lapsepõlvest, et sünnipäevi peeti kodus ja lapsed lihtsalt mängisid koos. Nüüd aga ei soovi keegi koju kedagi kutsuda, kas siis kartusest või mugavusest ja seetõttu on vanematel peavalu tegevuse leidmise koha pealt rohkem. Õnneks leidsime nädal enne pidu idee, et kutsume kohale mustkunstniku. Üks mu töökaaslane rääkis mulle mustkunstnikust, kelle ta oli endale koju peoks tellinud ning see oli nii lastele kui ka vanematele väga meeldinud. Kuna selle mustkunstniku kontaktide üles leidmine võttis aega, siis lasin vahepeal internetis endale pakkumisi saata. Nii olid järgmised paar päeva päris naljakad, kui peamised meilid ja telefonikõned tulid mulle erinevatel mustkunstnikelt. Oleks pidanud muidugi taipama, et Los Angeles on ilmselt paik, kus mustkunstnikest puudus pole! Lõpuks suutsin ennast maagiliste meeste meilidest ja telefonikõnedest maa peale tagasi tuua ja otsustasin kasutada oma töökaaslase leitud kontakte. 
Oskar sai oma sünnipäeva külalisest teada alles kohapeal ja oli sellest tõelises vaimustuses. Mustkunstnik nägi välja väga efektne, õiges kostüümis ja saabus kohale maagiliste suurte kastidega. Kogu show oli tund aega ja nii lapsed kui ka kõik vanemad oli kogu selle aja põnevil ja elasid trikkidele kaasa. Esimeses pooles tegi ta igasugu trikke, kuhu kaasas lapsed ja kus olid ka elusloomad (tuvid ja jänes). Teises osas aga näitas oma osavust akrobaatika alal (ühe rattaga sõitmine ja muud tasakaalutrikid). Kõige suurem üllataja oli meile aga Oskar. Kui tavaliselt ta ei ole nõus võõraste inimestega suhtlema, siis nüüd osales Oskar  absoluutselt kogu shows. Nimelt kaasas mustkunstnik ta erinevatesse trikkidesse ja palus tema abi.  Ei tea, kas mustkunstnik tegi miski võlutriki Oskariga...
Sellelt lingilt võite näha pilte Oskari sünnipäevapeost: http://www.flickr.com/photos/59175543@N08/sets/72157633483871694/

Üks siinsete sünnipäevade leivanumbreid on Pinata. Tegemist on mehhiklaste kombega, kus puu otsa riputatakse nööriga papist kuju, mis on komme täis topitud ja mida siis peavad lapsed kordamööda kaikaga pihta saada, et lõpuks kommid seest välja kukuksid. Oskar valis endale selleks muidugi Batmani kuju, mis sai täidetud peamiselt Eesti kommidega (tänud vanavanematele varude eest!). 
Oskar jäi oma peoga väga rahule ja loodan, et see jääb ka elama tema mälestustest! 









Õnnelik 5 aastane Oskar õhuakrobaatikat tegemas!



No comments:

Post a Comment