Saturday, March 30, 2013

Sünnipäevad


Sünnipäevadest on jällegi päris pikalt aega möödas, kuid kirjutan sellest siiski mälestuseks mõned read. Eliisbet ei jõdnud oma sünnipäeva ära oodata ja kui jõudis kätte see kauaoodatud päev, siis ei jäänud see kellelegi teadmata, sest sel päeval teatas ta uhkusega kõigile “I have a birthday today!” Isegi kui  sünnipäevast oli möödas juba üle 2 nädala laulis Eliisbet ise endale veel sünnipäevalaulu ja soovis õnne! Lasteaias tähistasime sünnipäeva tordiga, mille lapsed kodus koos ise valmistasid. Otsustasime teha vana hea küpsisetordi ning õigete komponenti saamiseks tegime ekstra retke Vene poodi, kust saima klassikalisi küpsiseid ja kohupiima. Muidugi lasteaias, kui torti pakkusime kuulsin lapsi küsivat “where is a cupcake?” Nimelt ameeriklaste põhiline kook, mida igal ajal pakutakse cupcake'e (muffini sarnased koogikesed on kaetud värvilise paksu suhkruvõõbaga).  Kuigi meie kodune küpsisetort jäi suhkrukogusest kaugele maha kohalikest koogikestest, sai see siiski kiirelt otsa.

Sünnipäeva meeleolu oli meil kodus pikalt, sest pea iga päev saabus postiga Eliisbetile kingipakke. Kuna Eliisbet ei saa ikka veel üle sellest mõttest, et sünnipäev on möödas, siis Oskar tuletab talle seda karmil viisil meelde teatades “Sina pead nüüd kaua ootama oma sünnipäeva ja järgmised pakid tulevad mulle!”

Sel aastal otsustasime ka väikese peo Eliisbetile korraldada oma kodu mänguväljakul. Kuna ilmad on siin aastaringi suvised, siis peetakse enamasti sünnipäevad parkides olevatel mänguväljakutel. Sünnipäevapeo peamisteks atraktsioonideks olid õhupallid. Tegime koos lastega õhupallidest loomi ja Tõnis täitis õhupalle heeliumiga, mistõttu oli kogu õu õhupalle täis. Eliisbet nautis oma pidu väga, särades ja teatas kõigile kui vanaks ta saab. Nüüd, juba pea 2 kuud peale sünnipäeva teatab ta aga uhkusega oma vanuseks 4 a! (ei saa ju ometi olla noorem kui vend). 

Oma sünnipäeva ma muidugi ei plaaninud blogis üldse kajastada, kuid kuna Tõnis lastega tegi mulle sünnipäevakingiga mõnusa tünga, siis otsustasin selle ka mälestuste raames üles kirjutada. Nimelt kui mulle hommikul kink üle anti, siis Eliisbet teatas kohe, et ma sain endale lõhnaõli. Pakki lahti tehes nägingi lõhnaõli karpi, kuid siis lapsed hakkasid naerma ja karpi teistpidi keerates selgus, et kingiks oli hoopis uus iPhone, mille karbile oli Tõnis kleepinud Diori lõhnaõli pakendi pildi. Sellist kingitust ei osanud küll oodata ja peab ütlema, et olen sellest telefonist täiesti sõltuvusse sattunud ja ilmselt nüüd jääb üle ainult ükspäev endale Facebooki konto teha!



Eliisbeti 3a sünnipäevapidu Los Angelese UCLA lasteaias












Emme 3a sünnipäevapidu Ilmatsalu lasteaias Tartumaal

No comments:

Post a Comment