Friday, March 1, 2013

Lumepäev

Et Kalifornia lapsed saaksid aimu ka lumest ja seda oma kätega katsuda, siis toimus eile lasteaias "lumepäev". Öö jooksul oli kogu lasteaia õu täitunud ilusa  lumega.  Selle päeva tegi aga eriliseks see, et väljas oli eile päeval +28 C sooja! Mõnus, kas pole! Saad sisuliselt pävitusriietega lumes hullata. Hommikul seisin nõutult laste riidekapi ees ja mõtlesin, et mida ma peaksin selga panema. Kasvatajad juba nädal aega rääkisid, et seljas peavad olema lumeriided, saapad-kindad jne. Minule mõistagi ei valmista sellise riietuse komplekteerimine miskit raskust, kuid mida teha, kui väljas on pakase asemel hoopis  +30C kuuma... võtab ikka nõutuks küll. Panin siis igaks juhuks Eestist kaasa võetud õhukesed vihmakombed kaasa (mida meil pole senini siin vaja läinud) ja selga suvised riided-plätad. Nii me siis läksime nagu randa, kus liiva asemel oli lumi.
Lastel oli muidugi lumest rõõmu kui palju. Eriti vahva oli vaadata kohalikke lapsi, kellest paljudele oli lume katsumine elu esimene kogemus. Jälgisin neid lapsi ja mõtlesin, et küll siin Kalifornias on mõnusalt soe kliima, kuid samas oli neist väikestest tegelastest ka natuke kahju- siin kliimas elades jäävad saamata meile Põhjamaalasetele nii omased talverõõmud igapäevase kelgutamise, suusatamise ja lumememmede ehitamise näol! Igaljuhul tekkis hommikul seal lumehunniku kõrval seistes korraks nii soe kodune tunne. Nautige siis kõik veel lund koduses Eestis!



1 comment:

  1. Sa oleks võinud mainimata jätta selle +30 kraadi :) Märtsi alguseks on kelgutatud, suusatatud ja lumememmesid juba omajagu tehtud, nüüd võiks see valge ollus juba ära sulada ja lumikellukestele võimalus anda.

    ReplyDelete