Wednesday, February 29, 2012

Eliisbeti teine sünnipäev

Juba enne Eliisbeti sünnipäeva olid meil temaga pikad vaidlused teemal kui vanaks ta ikkagi saab. Kindla veendumusega ja kiiresti vastas ta sellele küsimusele: "kolme aastaseks!" ja näitas juurde 5 näppu! Ei saa ju kuidagi saada nooremaks kui venna!

Ilmselt ootas Oskar oma õe sünnipäeva isegi suurema huviga kui sünnipäevalaps ise oskas oodata. Oskari plaani kohaselt oleks me pidanud Eliisbeti kingituse ära peitma ja siis laskma tal seda otsida stiilis kuum- lähemal, külm- kaugemal. Lõpuks jõudsime ikka kompromissini, et anname ikka kingituse ilma otsimata kätte. Oskar oli sünnipäeva eelõhtul väga elevil, osales ise hilisõhtul õele tordi tegemises ja pakkis kingitusi. Lisaks ostetud kingile kasutas ta ära pea kõik kodus olevad kinkekotid, kuhu ta pakkis mänguasjade kastist mänguasju (pakitud sai isegi üks vana lutt Eliisbeti nukule). Oskaril oli nii suur ärevus sees, mis ei lasknud hommikul isegi magada. Juba varavalges äratas meid Tõnisega üles lalulga "Happy Birthday to You", andes sellega märku, et käes on kauaoodatud päev. Nii vahva, kui keegi nii kangesti peres sünnipäevasid ootab ja selleks valmistub!

Sünnipäevalaulu laudes laulis Eliisbet ise kõvasti kaasa. Tema muusikaarmastust arvestades sai talle kingitud väike klahvpill, millega on võimalik nii mängida, laule kuulata, laulda ning ka oma laulmist salvestada. Nüüd siis lisaks makile, mida Eliisbet kuulaks ilmselt hommikust õhtuni (tal on peas vist kõik lastelaulud, mis meil 5 CDga siin kaasa võetud on), ka pill millega saab mängida. Eks siis näis, kas hakkavad ka esimesed oma laulud tulema...

Kuna sünnipäeva hommikul oli ka Eesti Kool (Los Angelese Eesti Majas), siis tähistasime ka seal tordiga sünnipäeva. Oli päris vahva kuulata 20 lapse ja vanemate ühist sünnipäevalaulu kõige nooremale kooliõpilasele. Õhtul käisime perega ookeani ääres pikniku pidamas ja päikeseloojangut vaatamas. Sõitsime Santa Monika kail karuselliga ja sõime jäätist.


Milline on meie 2-aastane piiga: räägib ja väljendab ennast soravalt eesti keeles (sekka hakkab tulema väljendeid ja küsimusi ka inglise keeles), mähkmevaba viimased 1.5 kuud, paneb ennast ise riidesse, meelidivad ehted ja kleidid, üle kõige armastab muusikat, sööb absoluutselt kõike hea isuga, oskab hästi jonnida (õnneks on jonnihood kiire lõpuga, sest palub ise issil jonni endast välja raputada), ei vaata minutitki telekast-arvutist multifilme, kuid ei ütle ära iPadist ja oskab seda ise hästi kasutada. Eliisbet on meil väga kindlameelne, ütlemata rõõmsameelne laps ja lisaks veel üks suur süleloom.


Järgmise päeva hommikul söögilauda tulles küsis Eliisbet väga nõudval toonil "aga kus siis minu sünnipäev on?"

3 comments:

  1. Issand kui kiiresti aeg läheb :) Järgime hetk ta läheb juba kooli ning siis juba lõpetab ülikooli järsku :D Igatahes loodan, et ta suvel mind ikka veidi ära tunneb ega võõrusta pikalt :) Suurimad õnnesoovid tagantjärele ja palju rõõmsameelseid päevi! ;) kallid.

    ReplyDelete
  2. Ma arvan, et Eliisbet teab oma vanust paremini kui teie :) Alla kolme aasta talle küll ei pakuks. Nii lahe tegelane. Oskar ka väga tubli, hoolitseb nii toredasti õe eest. Me käisime eile õetütre sünnipäeval, kes sai 8. Tema 3 aastane vend tervitas meid hüüdega: "Täna on Leelo sünnipäev!". Ja see kõlas nii uhkelt, et kohe pidi "Huraa!!!" hüüdma selle peale :)
    Õhtune piknik ookeani ääres kõlab kohutavalt mõnusalt, tahaks ka.
    Meil on kodus kõik lastelaulude plaadid üle, keegi neid enam kuulata ei taha. Kui sa oma plaatide nimekirja annaksid, siis saaksin need, mida sul pole äkki teile saata? Kui Eliisbet niiväga armastab laule kuulata.

    ReplyDelete
  3. palju palju õnne!
    avastasin just, et me õnnesoovid on minu postkastis draftide kastis. dämn! see on see, kui peas on ainult intelligentsustestid! igatahes tõeliselt kahju on, et ei saand teiega seda tähistada! kutt ikka küsib, et miks me oskari ja eliisbetiga ei kohtu ning kuna me nende juurde sõidame...aga jah, palun saatke meile oma aadress ja telefoninumbrid ka :-)

    ReplyDelete