Saturday, February 11, 2012

Suusareis Big Beari

Veebruari esimesel nädalavahetusel korraldas Los Angelese Eesti Majas tegutsev Eesti kool suusreisi Big Beari. Big Beari järv asub 100 miili kaugusel Los Angelesest, kus asuvad selle kandi kõige paremad suusanõlvad. Kolmeks päevaks oli meile kinni pandud väga mugavad majakesed, kus kogu meie seltskond ära majutati. Hakkasime sõitma reede pealelõunal, arvestusega, et oleme enne pimedas mägedes kohal. Aga reedene liiklus ostus oodatust palju hullemaks ja linnast välja sõit olime praktililselt ummikutes kinni. Jõudsime mägede jalamile täpselt pimedas ja viimane tund aega mööda käänulist mägiteed sõitsime me pimedas. Hiljem saime aru, et see polnudki kõige hullem, sest kui jõudsime üles Big Beari külla, siis olime tagasi nagu jõuluajas. Enamik majad olid ikka veel jõulukaunistustega ja tundus, et seal selles külas on jõulud aastaringi.
Laupäeva hommikul läksime kõik mäele. Laenutasime ka Oskarile esimest korda mäesuusad. Tõnis näitas talle ühel õhtul kodus internetist kuidas väiksed lapsed mäesuusatavad. Oskar vaatas neid videosid ja teatas uljalt, et tema küll nii aeglaselt ei sõida! No muidugi ei kujutanud ta endale üldse ette, mis see suusatamine reaalsuses tähendab. Kui suusad mäel alla sai, siis oli tegemist, et püsti püsida. Kükakil saime isegi natuke sõita, kuid ilmselt suurem õppimine saab järgmine talv olema. Hommikupoole sõitsid ema ja Tõnis mäel ja mina hoidsin lapsi ning õhtupoole tegime vahetust. Seal on kaks suurt mäge ja meie sõitsime nii laupäeval kui pühapäeval Snow Summit mäel. Kuigi sel aastal on ilmad olnud väga soojad ja lund praktiliselt väljapool suusakeskust polnud, siiski olid suusaolud mägedel väga head. Ilmselt oli tegemist peamiselt tehislumega.


Pühapäeva hommikul käisime veel mäge sõitmas ja lõuna ajal saime lastega veel teha paar tundi snowtubingut, ehk siis suurte kummidega mäest alla lasta. Siin näitas Oskar välja oma mehist olemust ja lasi meil alla sõita ainult kõige kõrgematest ja kõige suuremate hüpetega mägedest. Mina ilmselt ise oleks vähe tagasihoidlikumad nõlvad alla laskmiseks valinud aga ma püüdsin vapralt vastu pidada. Pühapäeva õhtul tagasi suvisesse LA-sse jõudes mõtlesime, et küll on vahva, et ainult paari tunni sõidu kaugusel asub koht, kus on võimalik nautida talvemõnusid!

No comments:

Post a Comment