Saturday, September 3, 2011

1. september ja uus hobi

Kõik kõik on uus septembrikuus
siis ranits uus, uus koolipluus
kõik kõik on uus septembrikuus...:))

Sel aastal oli mul tunne nagu läheks taas 1-sse klassi. Nimelt hakkasin jälle üle pika aja tööl käima ja esimene tööpäev uues kohas sattus täpselt esimesele septembrikuu päevale. Hommikul tööle minnes oli hinges mõnus ärevus nagu ilmselt enamikel esimesse klassi minejatel. Alustasin töölkäimist väga heal ajal. Nimelt eelmine nädal sain ainult 2 päeva tööl olla, kui juba saabus nädalavahetus ja samuti selgus, et ka see esmaspäev on meil püha- Labour Day. Seega polnud võimalik kohe alguses ennast töötegemisega üle pingutada ja aega on rahulikult sisse elada. Selle nädala teises pooles on mul ka konverentsile minek San Fransiscosse.
Esimene mulje laborist ja inimestest on meeldiv. Ilmselt võtab sisseelamine omajagu aega ja hetkel tegelengi peamiselt sellega, et viin ennast kurssi laboris toimuvate projektidega. Ülemus andis mulle üsna vabad käed, lubades mul endal valida laboris käimasolevatest projektidest teema, millega tahaksin tegeleda.
Tööle saame Tõnisega kenasti koos minna, meie laborite vahel on ainult paar maja. Tööle oleme sõitnud ratastega, mis on paras sport, eriti tööle minek. Nimelt on hommikul sõit peamiselt üles mäge ja võtab kohati päris võhmale. Aega kulus tööle sõtkumiseks kuskil 40 min esimesel päeval. Õhtul aga on tagasitulek üsna ekstreemne- kuna on allamäge sõit, siis kiirus kasvab kohati väga suureks ja lisaks sellele on ka liiklus 5-6 vahel väga tihe. Tõnisel pidi kojutulek 15 min aega võtma, mina nii suureks kiirust ei julenud küll üles võtta aga märgatavalt kiiremini sai see teekond läbitud küll.

Ilmad on meil endiselt kuumad ja vahepeal oleme endale siin uue hobi saanud. Eelmisel nädalalõpul ostsime endale kõhulaua, millega saab lainetes sõita. Oleme Tõnisega seda korra Eestis Hiiumaal Ristnas proovinud ja juba siis saime sellest tohutu elamuse. Aga siin on muidugi lained kordi suuremad ja seetõttu on sõit ikka kordi kiirem ja pakub suuremat adrenaliini. Isegi minu ema on sellest peale proovimist tõelises vaimustuses. Nii me siis oleme käinud ookeani ääres oma uut hobi harjutamas ja juba aru saanud, et lained võivad olla väga erinevad. Tegelikult on see kõhulaual liuglemine enne surfilauaga proovimist päris hea mõte, sest nii on võimalik lainetega harjuda.
Ma arvan, et see surfamine jääbki meile pigem proovimiseks ja kõhulauaga sõitmise metoodikat on kergem omandada. Oskuslikult sõites võib siin saada ikka väga pikke ja kiireid sõite. Eile õhtul hilja oli kohalikes uudistes juttu, et praegu on siin LA ümbruses ookeanis hiidlained, mida kohalikud inimesed pole näinud. Lainete suurus on pidi praegu siin olema kohati nagu Hawaiil ja paljud surfarid kasutavad seda võimalust ära. Ise muidugi nii vilunud pole ja eile õhtul kui vees olin, siis mingil hetkel tuli lausa hirm peale, kui eespool olid ikka seina suurused lained. Vaatasin, kuidas veest kiirelt välja saada. Selliste suurte lainetega harjumine võtab ikka aega.

Kuna see nädalavahetus oli kokku 3 päeva, siis eile käisime taas kord lastega loomaias. Tõnis on saanud endale uue hobi, nimelt käib ta ringi nagu operaator ja filmib iga meie sammu.Ma juba vaikselt hakkan sellega ära harjuma, et keegi kogu aeg filmib... Nendest väikestest filmiklippidest, mis on filmitud fotokaga monteerib ta kokku väikseid filmikesi. Ja tulemus on tegelikult päris vahva. Nii sai ka meie loomaaiaskäigust seekord tehtud üks filmijupp, mille Tõnis lubas ka kuskile vaatamiseks üles riputada. Edaspidi võib siis lisaks piltidele oodata ka uusi filme.

No comments:

Post a Comment