Wednesday, June 4, 2014

Oskari 6 sünnipäev

Selline on koolis Oskari iseendast tehtud portree koos kokkuvõtva kirjeldusega. Peab ütlema, et ennast tunneb Oskar küll hästi. Enda sünnipäeva hakkas Oskar ootama pingsalt juba alates kevadpühadest. Mingil hetkel avastasin kalendrist, et 7 mai on seal kenasti ära tähistatud. Oskar on meie peres kaugelt kõige varasem tõusja. Koolipäevadel on kogu pere äratus tavaliselt kl 7, kuid Oskar on selleks ajaks tavaliselt vähemalt tund aega juba üleval olnud. Positiivne asi viimasel ajal on veel see, et Oskar saab ka hommikusöögi tavaliselt enne meie ärkamist kenasti ise kätte ja söödud. Sünnipäeva hommik oli aga väga varajane, kuna ilmselt suurest erutusest läks tal uni juba kell 5.30 ära ja nii olime perega kõik  juba  kl 6 üleval ja mängisime uute mänguasjadega.
Seekord valmistas Oskarile sünnipäevakoogi Eliisbet ja  sellest koogitegemisest on meil ka allpool tehtud väike videoklipp. Kook oli väga hea ja väiksel kokal on amet täitsa selge!


https://www.youtube.com/watch?v=vnUXz4TkASc&feature=youtu.be


Oskar suurt pidu külalistega sel aastal ei soovinud ja selle asemel hoopis avaldas soovi minna uuesti Legolandi. Täpselt 3 aastat tagasi, käisime me esimest korda Legolandis, et tähistada Oskari 3a. sünnipäeva.  Kuna Legolandis avati 24 mail uus Chima nimeline veepark, siis õnnestus meil see külastu teha ära alles sel nädalavahetuse.  Sel korral sai Oskar osa võtta pea kõigist atraktsioonidest, kui Eliisbetil jäi osadele atraktsioonidele sissepääsemiseks nii 0.5 cm puudu. Tõnis arvas, et oleks pidanud vähe kõrgema kontsaga kingad Eliisbetile jalga panema ja nende puudusel meisterdas osavalt kinga sisse paberist kõrgendused. Eliisbet aga selliste tegiskontsadega käia ei tahtnud ja pealegi teda väga ei kutsunudki need nn suurematele lastele mõeldud atraktsioonid. Oskar aga nautis seekord täiel rinnal kõiki Ameerika raudtee sõite. Kõige suuremal sõidul käis alguses Tõnis temaga kaasas, kuid kuna ka Tõnis arvas, et see on natuke liig, siis nõudis Oskar, et ka mina selle temaga korra läbi teen. Õnnetuseks juhtus veel nii, et pidime Oskariga istuma esimeses reas ning samal ajal kui Oskar tõstis igal laskumisel käed üles ja karjus heameelest, olin mina hirmust nõrkemas ja hoidsin silmi hirmust kinni. Üks suuremaid närvikõdi pakkuvaid atraktsioone oli aga hiljuti avatud Chima veepargis, kus me kogu perega laskusime paadiga suurest kosest alla ning paati täitus korrapealt suure veega. Mõlemad lapsed naersid selle peale, mina aga mõtlesin, et kas pääsen südamerabandusesta siit pargist välja! Mõned pildid Legolandi külastusest:





Vahepeal on ka Oskar kenasti esimese kooliaasta lõpetanud. See esimene kooliaasta oli eelkool (kidergarten) ja järgmine aasta algab siis ametlik 1 klass. Siin lähevad lapsed kooli seega kokkuvõttes 2 aastat varem. Oskar on sellel aastal väga palju edasi arenenud. Selle aasta sees on ta saanud selgeks kenasti lugemise nii inglise kui eesti keeles. Inglise keeles tuleb muidugi praegu lugemine palju paremini välja, kuid lühemaid tekste loeb ta ka eesti keeles ilusti. Samuti tuleb kirjutamine mõlemas keeles juba täitsa kenasti välja (eesti keele muidugi veel tüüpiliste grammatikavigadega).  Kuna koolipäevad on ju pikad, pole me tahtnud veel õhtuti lisaks mingit õppetööd teha ja seepärast on ka eesti keeles lugemine-kirjutamine kehvemad. Lemmikaineks on Oskaril matemaatika  ja arvutada meeldib talle tõesti väga. Kooli matemaatika tundub talle juba igav, sest kodus tahab ta lahedada juba keerulisemaid liitmis-lahutamise tehteid. Isegi õpetaja pidi Oskari ja veel ühe hiina poisi pärast tegema 2 lisa matemaatika vihikut, et poistel igav ei hakkaks. Viimased paar nädalat  loevad lapsed aga päevi kojusõiduni ja juba ülehomme varahommikul olemegi teel Eestisse! Oleme kodus terve Oskari koolivaheaja ja sõidame kogu perega tagasi augusti esimesel nädalal. Peatse kohtumiseni juba Eestis!







3 comments:

  1. Juhuu! Palju õnne Oskarile ja Eestis olles saab kindlasti ka eesti keeles lugemist-kirjutamist rohkem harjutada. Loodetavasti ikka kohtume suve jooksul.

    ReplyDelete
  2. kindlasti kohtume! ma olen järgmisest nädalast juba Tartus tööl kenasti...

    ReplyDelete
  3. vau, te juba eestis! nautige! kohtume loodetavasti juuli lõpu poole!

    ReplyDelete