Monday, December 26, 2011

Jõulud

Sel aastal olid meie esimesed jõulud Eestist eemal. Kuigi elame siin päikeselises ja suvises Kalifornias olid meie jõulud ka seekord lumised. Nimelt sõitsime oma perega jõule pidama Arrowheadi nimelise järve äärde mägedesse. Alla kahe tunni LA-st autosõitu ja olimegi suvest jõudnud lumisesse talve! Meil õnnestus tänu lahketele väliseestlastele saada enda pere valdusesse üks väike suvila Arrowheadi järve ääres. Sõit mägedesse kulges jõululaupäeva hommikul väga meeleolukalt. Meie auto kõrval vuras ei keegi muu kui Jõulumees ise! Jõulutaadi sõiduvahend oli väga temaatiline ja see pilt oli usukmatult tore ja pakkus elamust mitte ainult lastele. Jõulmees lehvitas meie lastele lahkesti ja õhtul jättis ka meie majakese ukse taha kingikoti!



Jõulu esimese püha veetsime me suusamäel Snow Valleys. Lapsed said seal terve päeva kelgutada ja Mummu oma esimese mäesuusakogemuse.






Oli igati vahva talvine päev. Kuigi väljas oli lumi, läks ilm päeval nii palavaks, et paras oli lume peal olla lühikeste käistega. Mingil hetkel oleks kõige parajam riietus ilmselt bikiinid olnud- päike küttis tõesti väga võimsalt.




Meie esimene jõulupidu oli paar nädalat tagasti Los Angelese Eesti Majas. Sealsel laste jõulupeol käis ka jõuluvana ja Eliisbet ja Oskar olid mõlemad väga julged esinejad.
Kuigi Eliisbet oleks soovinud esimese valikuna lauda oma lemmiklaulu "Kollased juuksed, rohekas kleidike", siis vanem ja targem venna tegi kiirelt otsuse, et seekord esitavad nad ikkagi "Tiliseb tiliseb aisakella". Eliisbet haaras mikrofoni praktiliselt oma valdusesse ja tegi väga julgelt oma esimese esinemise. Oma alla kahe aastase vanuse kohta oli ta ütlemata tubli, sest laulis kogu pika salmi ja refrääni ilusti ära ja teenis selle peale publikult ja jõuluvanalt välja suure aplausi.


Jõulupühade eelne aeg on aga väga tore kui peres on väiksed lapsed. Nende siiras rõõm ja ootusärevus nakatavad ennastki. Enam ei teki küsimustki, kas peaks kuuse sel aastal ikka tuppa tooma ja piparkooke ise meisterdama. Peale jõule on isegi kurb, et enam ei näe hommikuti akna juurde jooksvaid lapsi, kes otsivad ootusärevalt susside seest päkapikkude poolt jäetud väikseid kingitusi. Tore aeg see jõuluaeg!

Soovime teile kallid blogilugejad meeleolukat aastavahetust ja kõike kaunist uueks algavaks aastaks!