Sunday, October 16, 2011

Kodused nädalavahetused

Meie nädalavahetused mööduvad põhiliselt kas ookeani ääres liivas mängides ja lainetes möllates, erinevatel mänguväljakutel turnides või ratastega ringi kruiisides. Vahel võtame muidugi ette ka pikemaid käike, millest olen püüdnud ka tasapisi siin blogis kirjutada. Viimasel paaril nädalavahetusel oleme aga rahulikumalt võtnud ja kaardistanud erinevaid ümbruskonna parke ja mänguväljakuid. Lapsed käisid ka ühel laupäeval Eesti Majas toimuvas Eesti Koolis. Kui kohalikud lapsed käivad seal paar korda kuus selleks, et eesti keelt õppida, siis meie lapsed saavad nendes tundides inglise keele õpet. Igaljuhul on see tore ja lapsed saavad mängida kohalike eesti lastega.














Väike jooksuvõistlus Beverly Hillsi pargis.






















Peale sportimist maitseb söök eriti hästi.







Eelmine nädalavahetus käisime kodu lähedal oleva suurema mäe, Baldwin Hill'i otsas.
Sellelt mäelt avaneb päris ilus vaade Los Angelesele ja tavaliselt käivad inimesed seal pilidstamas Downtowni ja selle taga olevaid mägesid. Kuna ilm oli seekord parajalt udune, siis kahjuks mägesid seekord praktiliselt näha polnud. Aga sellele vaatamata nautisime seal olemist täiega. Mäe otsas oli väga mõnus park ilusa väikese järvega ning muidugi mitu mänguväljakut lastele.


Me pole oma blogis ka kajastanud vahepealset kultuurisündmust. Nimelt andsid siin Los Angelese Eesti Majas nädalase vahega oktoobri alguses kontserdi ansambel Terminaator ja Tanel Padar. Meie jõudsime ainult Taneli kontserdile. Kontsert oli mõnusalt hubane, Tanel laulis üksi kitarriga pea 2 tundi peamiselt ballaade ja tegu oli nagu väikse privaat-kontserdiga. Lugesime kokku, et kohal oli vast 60 inimese ringis. Tõnis sai isegi endale autogrammi ning puhus Taneliga juttu. Ja ega minulgi halvemini läinud, sain Eesti ühelt tuntumalt rokkarilt lausa kallistuse! Tanel lubas juba jaanuaris siia tagasi tulla ning selleks ajaks peaks vist nagu fännile kohane endale mõned laulud selgeks õppima. Tõnis igaljuhul sai oma kena lauluhäält Tanelile juba demonstreerida!

Monday, October 3, 2011

San Diego SeaWorld



Septembrikuu viimasel laupäeval käisime San Diegos asuvas kuulsas SeaWorld's. Nagu nimi ütleb on seal võimalik näha kõikvõimalikke loomi, kelle elutegevus toimub peamiselt vees. Saime näha nii delfiinide kui ka mõõkvaalade showed,mis olid mõlemad väga võimsalt tehtud.


Istusime mõlemate showde ajal sellistes kohtades, kus oleks võinud täitsa märjaks saada. Vett lendas suurtes kogustes vaatajateni, kuid meil õnnestus mõlemate showde ajal täiesti kuivaks jääda.





Kaks võimsat mõõkvaala poseerimas.








Nagu Ameerikas sellistes kohtades kombeks on lisaks loomadele ka võimalik külastada muid atraktsioone. Nii ei puudu sellistest kohtadest ka Ameerika raudtee. Seekord vedasin ema endaga ühes, kuid selgus, et mina olin hoopis see kes kõigest kõrist hirmust kisas, kui ema kõrval üsna külma kõhuga kogu sõidu kaasa tegi. Iga kord ma mõtlen, et see on viimane selline sõit, kuid alati tekib ikka mingi närvikõdi ja soov ennast ületada. Seekord olid sellel sõidul lisaks ka vette laskumised.








Kosutav lõunauni peale atraktiivseid showsid.