Thursday, August 25, 2011

Tagasi Kalifornias

Jõudsime pühapäeva hilisõhtul kenasti lastega tagasi Los Angelesse. Veetsime väga toreda suve Eestis oma lähedaste seltsis ja saime kaasa palju toredaid mälestusi. Hetkel harjume kõik ajavahega, kuid seekord tundub uude aega üleminek lastel kergem olema. Kuna lapsed lennukis 10 tunnisel lennul Helsingist Chicagosse praktiliselt ei maganud, siis olid nad kohale jõudes nii väsinud ja magasid kenasti terve öö hommikuni. Eliisbet on igal öösel korraks üles ärganud ja silmad kinni läbi une laulnud ühte oma lemmiklaulu "Kükita, kükita, mis siis muud kui kükita".
Kuna alates septembrist alustan ise ka UCLA-s tööd, siis meiega sõitis siia kaasa minu ema, kes oli nõus meile mõneks ajaks lapsehoidjaks tulema. Hetkel on meil ilmad siin suviselt kuumad, päeval ulatub temperatuur isegi üle 30 C. Oleme lastega käinud ookeani ääres ja nüüd on vesi ka juba nii soe, et saab kenasti ujuda. Ujumine kujutab endast küll peamiselt üle lainete hüppamist kaldal. Ainult mõned meetrist kaldast eemal on lainetus juba nii suur, et endal tuleb kohati hirm nahka. Kuna me tahame ikka Tõnise väga surfamist ära proovida, siis esialgu peabki kuidagi nende suurte lainetega ilma surfilauata harjuma. Eile vaatasin rannas, kuidas kahele väiksele tüdrukule surfamist õpetati ja panin siis ka endale tarkusi kõrva taha.

Täna tähistame päris mitut tähtpäeva. Meil on Tõnisega 5. pulma-aastapäev ja kuna nüüd on ka lapsehoidja olemas, siis saame esimest korda kahekesi siin LA-s õhtul välja minna. Otsustasime ka nüüd lõpuks ärajäänud pulmareisi teoks teha ja selleks ostsime novembri alguseks Hawaii piletid. Nüüd on ka eesmärk, et endale ennem väike surfikursus teha!
Täna saab ka Eliisbet juba 1.5 aastaseks. Oma noore ea kohta on ta väga tragi. Nagu ma alguses kirjutasin, laulab ta juba kenasti esimesi laulukesi. Tal on tekkinud juba kindel repertuaar, mida ta meelsasti ise kuulda tahab ja kaasa laulab. Õhtuti magama minnes nõuab ta väga kindlal toonil "mitte seda laulu, laua seda laulu". Millist laulu noor preili täpselt soovib jääb täpsustamata ning see tuleb endal katse eksituse teel selgeks teha. Selline soovilugude nõudmine on tekkinud ilmselt peale seda, kui Mummu Eliisbeti magama pannes Kaikas pika repertuaari ette laulis. Peale esimeste laulukeste laulmise oskab Eliisbet ennast juba täiesti arusaadavalt väljendada 3-4 sõnaliste lausetega. Kuigi rääkimine tuleb kohati juba päris soravalt, siis kõiki sõnu veel päris korrektselt välja öelda ei suudeta. Nii on näiteks meie Mummu hampapart (loe hambaarst), toonekurg on toonekukk, hommikumantel on ommimantel jne.

Sellised on olnud meie esimesed päevad siin teiselpool maakera. Püüame oma tegemistest ikka kirjutada ja samuti uusi fotosid üles riputada.